RKSV Prinses Irene VR1 (zon)

Hoofdklasse B

2 december 2018 12:30

Opstelling RKSV Prinses Irene VR1 (zon)

In het verre Rigtersbleek boekte de Strijbosch girls een makkelijke overwinning. Het werd uiteindelijk 2-6 na doelpunten van Elien Ploegmakers, Floor van Lin en Sharron van Os.

Op een platgespeeld kunstgrasveld begonnen de Prinses Irene vrouwen gelijk vol gas wat in de vierde minuut al gelijk resulteerde in een doelpunt. Na een goede pass van Sharron an Os kon Floor van Lin de bal makkelijk bij Elien Ploegmakers leggen. Die had geen moeite met dit kansje: 0-1.
Het team liet zien dat ze geleerd hadden van vorige week want nu scoorde Prinses Irene twee keer snel achter elkaar in de 27e en 28e minuut via Van Os en Van Lin, 0-3. Van Lin maakte er in de 39e nog 0-4 van. Jammer genoeg was dit niet de ruststand, want eigenlijk onnodig maakte Rigtersbleek de 1-4 nog in de 44e minuut.

De tweede helft was ook gewoon voor Prinses Irene. Het veldoverwicht was er en voetballend waren de dames ook gewoon beter. Helaas werd dit overwicht niet direct omgezet in doelpunten. Erger nog, in de 59ste minuut maakte Rigtersbleek de 2-4 met een ernstig geurtje van buitenspel, maar ook in dit geval: de scheidsrechter beslist uiteindelijk.
In de 68e minuut zette Van Os het team weer op drie doelpunten verschil: 2-5. Daarna volgden nog verschillende kansen totdat Van Os in de 87e minuut maar besloot de verdediging voorbij de lopen en de bal op Van Lin te spelen, die hiermee haar derde van de middag in het netje plaatste.

Al met al een goede verdiende overwinning van Prinses Irene. Vandaag lieten de dames weer zien dat als ze als team spelen, het team voor elke tegenstander een lastig obstakel is. Dit moeten ze volgende week zondag ook laten zien als DSE op bezoek in Nistelrode komt. Het verschil op de ranglijst is nihil dus moeten de drie punten op “De Schellen” blijven. Start laatste wedstrijd voor de winterstop 12.00 uur.