5427HL
BOEKEL
tel. 0492-323175

Opstelling RKSV Prinses Irene 1 (zon)

Opnieuw verloor Prinses Irene met maar een doelpuntje verschil (1-0), nu was het tegen Boekel Sport, Tim Schuijers scoorde. Voor de Nistelrodenaren de vierde nederlaag op rij. Het was een totaal onnodige nederlaag. Zo werd een minuut of vijftien voor tijd nog een penalty gemist. De ploeg van, de aan het eind van het seizoen de vertrekkende coach Erik Meulendijk, staat nu op een degradatieplaats. Hoewel dat wel weer betrekkelijk is, want het verschil met  koploper Sparta ‘25, bedraagt slechts zeven punten. De winterstop komt als geroepen, in februari wordt de competitie weer hervat.

Beste man van het veld
Op het bijzonder hobbelige natuurgasveld, had Boekel Sport het meeste initiatief in de 1e helft en hanteerde vooral de lange bal. Doelman Pluk moest al snel met de voet redding brengen. Aan de andere kant zag Jerin v.d. Rakt, de wat onzekere doelman Merks, ver voor zijn doel staan, zijn inzet van grote afstand ging over. In de 20e minuut stond het 1-0. Bij een corner mocht Niek Schuijers, volledig vrijstaand, inkoppen, zijn broer Tim gaf het laatste zetje. In de 39e minuut, had de beste man van het veld, aanvoerder Tim van den Brand, koppend moeten scoren uit een mooie voorzet van Jerin v.d. Rakt. Volledig vrijstaand kopte hij langs. In de slotfase van het eerste bedrijf moest Pluk nogmaals redding brengen, nadat een van de Prinses Irene middenvelders, Tim Schuijers de bal zo maar in de voet speelde.

Benjamin
In de 2e helft zagen we een veel dwingender Prinses Irene. Doelman Merks liet een paar keer ballen los, maar op een of andere manier kwam hij steeds terecht bij Iemand met een geel shirt. Aron v.d. Rijt, had een paar goede acties, maar zijn voorzetten werden niet op waarde geschat.  Het zat ook niet echt mee, want tot twee keer toe werd de bal in het vijfmetergebied net niet voldoende getoucheerd door Prinses Irene aanvallers. Slordig balverlies aan Prinses Irene zijde dwong Pluk opnieuw tot een sterke ingreep. In de 72e minuut werd Aron v.d. Rijt onderuit getrapt in het strafschopgebied. Normaal neemt hij de pingels, maar een voetbalwet zegt dat dit niet verstandig bij dit soort situaties. Waarom dan de Benjamin van de ploeg die verantwoordelijkheid moest nemen en niet een van de meer geroutineerde spelers is wel vreemd. Guus Reijnders zag zijn inzet door Merks gestopt. Daarna waren er nog de nodige hachelijke momenten voor het doel van Boekel Sport, maar de verdiende gelijkmaker wilde niet meer vallen.