Jevaro Ikanubun sportman van het jaar 2013 - RKSV Prinses Irene Nistelrode - Voetbal & Korfbal

Jevaro Ikanubun sportman van het jaar 2013

12 januari 2014 10:00


Op de nieuwjaarsreceptie is 1e elftalspeler Jevaro Ikanubun gekozen tot sportman van het jaar 2013. Hij versloeg in de stemming Truus Leenman en Laura v.d. Ven. Deze twee werden via een internetverkiezing tot voetbalster en korfbalster van het jaar gekozen. Jevaro versloeg in die verkiezing Cobenn Farneubun en Cees van Schadewijk. Vervolgens kozen de aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie dus als “all over sportman” Jevaro.

Het was heel bijzonder dat juist Jevaro deze prijs won. De sportman van het jaar kreeg namelijk dit jaar voor het eerst als aandenken de “Amandus Ikanubun Award” uitgereikt. Dit als blijvende herinnering aan de jonge 1e elftalspeler die in november 2012 zo tragisch overleed. Bijzonder omdat Amandus en Jevaro neven zijn en een innige band met elkaar hadden. Nadat de zus van Amandus, Daniëlle Ikanubun, een mooie toespraak had gehouden, waren het de ouders van Amandus die Jevaro de prijs overhandigden. 

Op keurige wijze bedankte daarna Jevaro uitgebreid iedereen en vooral zijn teamgenoten, waarbij hij ook niet vergat om zijn twee medespelers, die afgelopen maand hun vaders verloren, te noemen. V.l.n.r. Laura v.d. Ven ( korfbalster van het jaar), Truus Leenman (voetbalster van het jaar) en Jevaro Ikanubun (voetballer en tevens sportman van het jaar)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!