Mariënne van Heumen 250 keer 1e korfbalteam

18 oktober 2009 10:00


Vooraf aan de wedstrijd tegen TOG, werd Mariënne van Heumen (32) in de bloemetjes gezet. Namens de korfbalcommissie werd zij toegesproken door Peter van Venrooij.

Begeleid door de jongste jeugd van de korfbalafdeling kwam, een verraste, Mariënne naar het korfbalveld. Pas vlak voor de huldiging was zij op de hoogte gebracht van haar jubileum. Van Venrooij memoreerde, dat Mariënne al op erg jeugdige leeftijd (vijftien), de overstap maakt naar het seniorenkorfbal. Ze speelde al snel in het eerste achttal en had de nodige successen. Eind jaren negentig en in het begin van deze eeuw waren er kampioenschapen met het 1e team. 
Dat Mariënne “nu pas” aan de 250 wedstrijden komt, heeft te maken met haar werk. Ze was enkele jaren stewardess en zij raakte ernstig geblesseerd aan haar knie, waardoor ze nu nog steeds met een brace speelt. 
Van Venrooij vertelde ook, dat de makkelijk scorende Van Heumen, zich ook op andere gebieden heeft ingezet voor de vereniging. Zo haalde zij al op jonge leeftijd een scheidsrechtersdiploma en was zij ook trainster en leidster. 

“Vandaag sta jij centraal en zijn wij blij jou als voorbeeld te mogen stellen voor vele anderen. 250 wedstrijden betekent in jouw situatie vanaf het seizoen ’92-’93 achttien seizoenen lang je inzetten voor onze vereniging”, zo besloot Van Venrooij zijn toespraak. 
Vervolgens ontving zij cadeaus en natuurlijk de nodige felicitaties. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!