Ella van de Graaf 250 wedstrijden Korfbal 1

13 december 2015 9:45


Zondag 13 december zal altijd een bijzondere dag blijven voor Ella v.d. Graaf. Twee dagen eerder vierde ze haar vijfentwintigste verjaardag de zondag daarop speelde ze haar 250e wedstrijd in het 1e korfbalteam. Een bijzondere prestatie om dit op deze jonge leeftijd al te bereiken, zo gaf ook voorzitter René v.d. Ven aan in zijn toespraak.

 

In de ochtend werd de jubilaris verrast met een heerlijk ontbijt, samen met haar teamgenoten, in de kantine van onze vereniging. Daarna werd koers gezet naar sporthal ‘De Overbeek’, waar de wedstrijd tegen landskampioen De Korfrakkers op de rol stond. Toen ze de zaal inkwam was er een prachtig welkom met een erehaag van jeugdleden. 


Na de wedstrijd werd zij toegesproken door voorzitter René v.d. Ven, haar teamgenoten en ze nam ook zelf nog het woord om mensen te bedanken. 

Ze kreeg van de vereniging een ingelijst shirt met daarop een tekst met verwijzing naar de 250 wedstrijden in het 1e achttal. Van haar teamgenoten kreeg ze een schitterende actiefoto afgedrukt op aluminium. Ella is de elfde speelster in de geschiedenis van het korfbal die deze mijlpaal bereikt. 

Van de Graaf debuteerde al op 14 jarige leeftijd. Het was destijds Henk de Veer, vorig jaar overleden, die haar op 15 jarige leeftijd definitief overhevelde vanuit de jeugd. Bijzonder is dat nu zijn dochter Marijke coach is van het 1e team, haalden zowel de voorzitter aan, als de jubilaris in haar bedankwoordje. 


De voorzitter prees haar gedrevenheid, die ze extra liet zien toen ze, ondanks dat ze studeerde in Maastricht en Tilburg, naar Nistelrode kwam om te trainen of ze volgde een training bij een collega korfbalvereniging. “Je maakte ongekende successen mee met het team”, aldus de preses. Toen Ella bij het 1e team kwam speelde dat nog in de 1e klasse. Na kampioenschappen in de 1e klasse, de overgangsklasse en hoofdklasse speelt het team nu op het allerhoogte niveau. Ella was altijd een belangrijke pion in die teams. 

“Als er iets moet worden gevierd dan hoef je niet bang te zijn dat jij dit aan je voorbij laat gaan. Want een feestje bouwen is jou wel toevertrouwd. Dit hoort er ook bij maar jij hebt laten zien dat plezier en prestatie heel goed met elkaar kunnen samengaan”, belichtte de voorzitter een andere kant van haar. “In het team gaat veel respect naar jou uit, zodra jij iets inbrengt dan heeft dit op iedereen impact. Je hebt namelijk de gave om alles op een positieve wijze te brengen, zodat iedereen de bereidheid heeft hierna te luisteren”, zo besloot van de Ven, die ook nog hoopte dat ze nog jarenlang verbonden blijft aan het team.
 
 
Ella (rechts staand) naast haar moeder (leidster van het team) met haar teamgenoten en coach Marijke de Veer
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!