Jody van Kessel 250 wedstrijden Vrouwen 1

8 mei 2016 9:45


Zondag 8 mei speelde Jody van Kessel haar 250e wedstrijd in het 1e vrouwenelftal. Veel familieleden en oud speelsters waren daarbij aanwezig. Voor de wedstrijd betrad ze het veld door een erehaag van spelers en speelsters. Jody is de 10e speelster uit de geschiedenis van Prinses Irene die meer dan 250 wedstrijden in het 1e elftal heeft gespeeld.

Na de wedstrijd werd ze toegesproken door voorzitter René van de Ven die daarvoor, voor het eerst in 10 jaar, een wedstrijd oversloeg van het 1e herenelftal.
Jody, die samen met haar vriend Rob op het persoonlijke vlak moeilijke tijden doormaakt, sprak zelf ook mooie en lieve woorden naar familie, vrienden, speelsters en de totale vereniging. Deze zorgden voor kippenvel (en meer) bij de toehoorders. Hieronder een gedeelte uit de speech van voorzitter René van de Ven. 

“Wat maakt Jody zo bijzonder binnen onze vereniging. Allereerst is dit de spelstijl, het onoverwinnelijke karakter en doorzettingsvermogen waarmee de tegenstander wordt afgetroefd. Kenmerkend is altijd je gedrevenheid geweest. Zo ging je in Nijmegen studeren en gaf je bij het begin van het seizoen aan dat je nog maar één keer in de week kon trainen. Dit heb je echter maar een maand volgehouden, een keer trainen was niets! 

Van een speelster met veel gedrevenheid en duelkracht kan je verwachten dat deze regelmatig met een rode kaart wordt geconfronteerd. Maar dit is zelden het geval geweest en die ene keer was (volgens jou) nog onterecht ook. Dit komt omdat je het duel altijd fair ingaat. In deze 250 wedstrijden heb je ook vele doelpunten gescoord en een doelpunt maken dat geeft je nog steeds een extra kick. 


Heel bijzonder, daar verdien je een heel groot compliment voor, is de wijze waarop jij binnen het team functioneert. Jij bent een verbindende factor. In het veld een voorbeeld, buiten het veld weet je heel goed wat voor het goed functioneren van een team nodig is. In de situaties, als het even nodig is, ben je bereid alles er aan te doen om het op te lossen. Gezelligheid en prestatief spelen gaan bij jou hand in hand, waarbij je nooit hoeft te worden aangemoedigd om het woord te nemen. 

Je heb je in de afgelopen 10 jaar een erg belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij onze vereniging, jij bent daarbij bepalend geweest voor het gezicht en het karakter. Als blijk van waardering wil ik deze toespraak afsluiten met een kleine ode.“ 

Het natte shirt 
De vuile schoenen met modder en krijt 
Haar eeuwige passie 
Altijd voorop in de strijd 

Werkend en tackelend 
Onschuld en meedogenloosheid gaan hand in hand 
Onverstoorbaar steeds maar weer duelleren, passeren en scoren 
En altijd tot de spreekwoordelijke rand 

Fier op haar plaats in het team 
Heersend op het veld 
Tergend voor een tegenstander 
En daarom is Jody onze held. 

Foto:'s Mooi Bernheze.nl
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!