Twan Verstraeten 250 wedstrijden Heren 1

3 oktober 2010 9:30


Na afloop van de wedstrijd (3-10-2010) van het 1e elftal tegen Juliana Mill, werd Twan Verstraten in de bloemetjes gezet vanwege 250 wedstrijden voor het eerste elftal.

Hij werd toegesproken door voorzitter René van de Ven, die vooral de winnaarsmentaliteit en zijn geweldige linkerbeen prees. Er waren natuurlijk cadeaus. Van de vereniging kreeg hij een ingelijst shirt. Van zijn medespelers drie uitvergrote wedstrijdfoto's met tekst. Zijn vriendin Sabrina de Graaf werd natuurlijk ook in de feestvreugde betrokken. Onlangs is Twan Verstraten (34) gehuldigd voor het spelen van zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal. Twan heeft behalve bij Prinses Irene ook bij een aantal profclubs gevoetbald. Zo speelde hij bij FC Den Bosch in de B1, A1 en in het 2de elftal. Hierna heeft hij nog een jaar in het 2de van TOP ( nu FC Oss)  gespeeld. In de periode bij FC Den Bosch heeft hij met een aantal inmiddels (wereld)beroemde voetballers gespeeld, zoals Ruud van Nistelrooy, Antonie Lurling ( o.a, Feijnoord en Nac) en Theo Lucius ( o.a. Psv en Feijenoord). Als tegenstander heeft hij gevoetbald tegen Kluivert en Davids (in de A1 van Ajax). Op zijn 21ste is hij teruggekeerd bij Prinses Irene; als reden geeft hij aan dat het vele trainen en wedstrijden spelen bij FC Den Bosch en TOP moeilijk te combineren was met zijn werk. Ondanks het spelen met en tegen veel landelijk bekende spelers, en in grote stadions, beschouwt hij de twee kampioenschappen bij Prinses Irene als de hoogtepunten in zijn voetbalcarrière. 

Wil je jezelf even voorstellen, wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven, met wie leef je samen? 
Ik ben Twan Verstraten, 34 jaar. Heb de LTS in Uden gedaan, daarna Koning Willem I college in Den Bosch en werk nu als automonteur bij Jos van Boxtel in Oss. Mijn vriendin, Sabrina de Graaf en ik, zijn bijna 2 jaar samen. Sabrina komt de meeste wedstrijden waarin ik speel wel kijken. Zelf speelt ze badminton en doet ze aan Zumba (een combinatie van Aerobics en Latin Dance red.) 

Kun je iets vertellen over je voetbalcarrière en de bekende voetballers waar je mee en tegen gespeeld hebt? 
Ik heb in de E1 - D1 en C1 gespeeld bij Prinses Irene, in de spits en linksbuiten. 
Daarna bij FC Den Bosch in B1 - A1 en 1 jaar in het 2e. Meestal linksbuiten of links back. Bij Top in het 2e als links back. 
Ik heb inderdaad met Ruud, Antonie en Theo gespeeld. Dit was toen heel gewoon. Ruud was toen al heel goed. Ik spreek nu niemand meer uit die tijd. 
Ik heb inderdaad tegen Ajax A1 gespeeld en tegen Kluivert. Dat was wel mooi. Volgens mij zat Davids er ook bij. Zou niet weten wie de moeilijkste tegenstander was. 
Het leuke was dat ik veel stadions en bekende spelers zag. 
Het nare is dat je geen sociaal leven hebt, maar dat merk je later pas. Als ik dát van te voren had geweten, dan was ik nooit weg geweest. 

Van welke trainer heb je het meeste geleerd en wanneer en waarom ben je teruggekomen bij Prinses Irene? Wat was 't grootste verschil tussen de ploegen? 
Ik heb veel geleerd van Co Adriaanse in de A1 bij FC Den Bosch en bij Prinses Irene van Ton Berens. 
Ik ben in het seizoen '98/'99 terug gekomen bij Prinses Irene. Dit las ik tenminste op de site. De reden dat ik terug kwam was dat ik het gehad had met zoveel trainen en wedstrijden. Dit was moeilijk te combineren met mijn werk. Het grootste verschil tussen Den Bosch, TOP en Prinses Irene was dat het niveau anders was bij Prinses Irene. Prinses Irene is veel meer een vereniging. 

Kun je iets vertellen over de hoogte- en dieptepunten in je voetbalcarrière, over je sterke en minder sterke punten als voetballer en wat je verdere ambities zijn bij Prinses Irene? 
Hoogtepunten waren toch wel de 2 kampioenschappen met Prinses Irene. 
Dieptepunt was mijn knieblessure: Ik heb er alles bij elkaar ruim 2 jaar uit gelegen met mijn knie. Dat was echt het dieptepunt. Vóór die tijd ben ik nooit geblesseerd geweest. 
Mijn sterkste punt is toch wel mijn inzicht en winnaarmentaliteit. 
Mijn mindere punt is koppen/ negatief coachen. 
Toen ik bij Prinses Irene kwam heb ik gezegd dat ik met het 1ste elftal de 3e klasse wilde halen en 250 wedstrijden wilde spelen. Dit is gelukt. Ik denk wel dat dit mijn laatste jaar bij de A- selectie wordt. Daarna wil ik rustig afbouwen in een lager team. 

Op het verzoek om een foto uit de periode bij FC Den Bosch, liefst met bekende voetballers, antwoordt hij 'dat foto's uit het verleden voor hem niet hoeven. Dat is voor mij een afgesloten periode. Ik zit nu goed bij Prinses Irene.!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!