Twee nieuwe Leden van Verdienste - RKSV Prinses Irene Nistelrode - Voetbal & Korfbal

Twee nieuwe Leden van Verdienste

9 april 2022 13:30

Webmaster; Foto: Teun Bevers

Op de jaarlijkse feestavond voor vrijwilligers, sponsors en Vrienden van Prinses Irene, werden twee Leden van Verdienste benoemd. Ans v.d. Heijden - Vogels en René van Eenbergen viel die eer te beurt voor respectievelijk de jaren 2021 en 2022. Ans is het 38e Lid van Verdienste sinds de vereniging daarmee startte in 1984, René het 39e.

Voorzitter Frits van den Hogen vertelde dat door corona er 2 jaar geen opvolgers konden worden benoemd voor het laatste Lid van Verdienste uit 2019, Cor van Schadewijk. Het bestuur besloot om alsnog een Lid van Verdienste te kiezen voor 2021. Al heel snel werd duidelijk, toen Frits een aantal kenmerken opnoemde, dat Ans v.d. Heijden het Lid van Verdienste 2021 werd. Onder luid applaus en mede ontvangen door haar kinderen en kleinkinderen nam Ans de felicitaties in ontvangst. Ans, wie kent haar niet, heeft zich op heel veel terreinen ingezet voor onze vereniging. Met name bij het korfbal, als leidster en coach, maar de kantine mag je rustig haar kindje noemen en is zij al tientallen jaren actief achter de bar. Bijzonder is dat Mari, haar in 2009 overleden man, in 2004 tot Lid van Verdienste werd benoemd.

Ook bij René van Eenbergen was snel duidelijk dat hij het Lid van Verdienste van 2022 zou worden. In zijn jeugdjaren was hij een begenadigd voetballer. Later werd hij jeugdleider met name bij de B-jeugd was hij jaren actief. Een aantal jaren vervulde hij het leiderschap zelfs bij de jeugd en senioren. Inmiddels is hij al weer meer dan 10 jaar leider/trainer van het 3e elftal. Ook voor hem waren, naast zijn vrouw, ook zijn zussen en zwagers aanwezig. René zag niet aankomen dat hij het zou worden. Het was een kippenvelmomentje voor hem zo verklaarde hij later. Natuurlijk lieten ook hier de aanwezigen met een welgemeend applaus weten dat zij het eens waren met de keuze. Die wordt de laatste jaren gemaakt door de laatste 5 Leden van Verdienste en het jongste erelid.

2021-2022_Vrijwilligersavond_21.JPG
Een  trotse Ans met rondom haar, haar zoons, dochter en kleinkinderen
2021-2022_Vrijwilligersavond_17.JPG
René met zijn vrouw Deuan

Delen

Lees meer over:
LId van Verdienste

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!