Studentenkorfbal

6 juli 2017

Afbeeldingsresultaat voor studentenkorfbalDit jaar werd vanuit de Studenten Korfbal Commissie op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli voor de eerste keer het Pre-Studentenkorfbaltoernooi (ofwel PreSKT) georganiseerd voor alle korfballers die op het punt staan om te gaan studeren, of meer wil weten over studentenkorfbal. Dit toernooi vond plaats bij DVO/Accountor in Bennekom.

Wat is studentenkorfbal?
Studentenkorfbal is in 1972 ontstaan wegens de behoefte om tijdens het studeren in een nieuwe stad te kunnen blijven trainen en/of competitie te spelen. Momenteel zijn er 11 studentenkorfbalverenigingen verspreid over het land en wordt er naast reguliere competitie ook een studentencompetitie gespeeld. Als student heb je de mogelijkheid om zowel bij de ‘thuis’-vereniging als de studentenkorfbalvereniging te trainen en/of competitie te spelen. Dit dubbellidmaatschap maakt het aantrekkelijker om thuis lid te blijven, omdat je dan alsnog doordeweeks kan trainen ook als je ver van huis studeert.

Waarom het PreSKT?

De Studenten Korfbal Commissie is ontstaan om het studentenkorfbal in goede banen te leiden, om meer bekendheid voor studentenkorfbal te creëren en om ledenuitstroom tegen te gaan tijdens de studententijd. Omdat de meeste studenten vaak weinig kennis hebben van studentenkorfbal voor zij gaan studeren, is het PreSKT bedacht om op een leuke manier studentenkorfbal meer bekendheid te geven. Tijdens het PreSKT kunnen ‘pre-studentenkorfballers’ kennis maken met deze tak van korfbal en met de huidige studenten die aanwezig zijn om hen hierover te informeren.

Het officiële Facebookevenement is te vinden op: https://www.facebook.com/knkvsk

Vragen over studentenkorfbal zijn welkom via studentenkorfbalcommissie@gmail.com