KNVB trainerscursus voor jeugdtrainer/leiders

17 juli 2017

Afbeeldingsresultaat voor ton seuntjens knvbNaar aanleiding van ons gesprek met KNVB coach Ton Seuntjes (foto) van de afdeling voetbalontwikkeling is voor komend seizoen afgesproken dat onze jeugdtrainers/ jeugdleiders behorende tot de categorie JO13 – JO11 – JO9 – JO8 tijdens een viertal bijeenkomsten zullen worden bijgeschoold in het trainen en begeleiden van onze jeugdleden. Ook het jeugdkader van onze JO19 – JO17 en JO15 is van harte welkom om deel te nemen aan deze trainerscursus.

Deze vier bijeenkomsten worden telkens aangeboden op de woensdagavond gecombineerd tijdens de trainingsavond van de JO11 en JO13 teams. Hiervoor is gekozen om de extra belasting die scholing met zich meebrengt zo goed als mogelijk te reduceren. Daarnaast zit er tussen iedere bijeenkomst 3 weken pauze zodat er voldoende tijd is om het geleerde in de praktijk te oefenen.

Op woensdag 6 september is er een informatiebijeenkomst (1 uur) voor de geïnteresseerde deelnemers en zal uitleg gegeven worden van de opzet.

De cursus data zijn:

Woensdag 20 september aanvang 18.15. – 21.15
Woensdag 11 oktober aanvang 18.15. – 21.15
Woensdag 1 november aanvang 18.15. – 21.15
Woensdag 22 november aanvang 18.15. – 21.15 / 21.30uur afsluiting

Tijdens deze 4 avonden worden de volgende onderwerpen besproken:
Het ontwikkelen van de 4 kernkwaliteiten van een trainer:
· structuur bieden,
· stimuleren,
· individueel aandacht geven,
· regie overdragen aan spelers, werken naar zelfstandigheid/verantwoordelijkheid geven aan spelers.

Daarom een verzoek aan onze kaderleden om deze avonden vrij te houden en open te staan voor deze leerzame cursus. De kosten van deze trainerscursus zijn voor rekening van Prinses Irene.

Onze jeugdtrainers, jeugdleiders van de JO9 en JO8 worden verzocht om tijdens deze 4 woensdagavonden aan te sluiten, omdat hun teams trainen op de dinsdag en donderdagavond. Als jullie naar aanleiding van deze mail vragen hebben kun je me mailen.

Wij gaan ervan uit dat onze jeugdtrainers behorende tot desbetreffende categorie gaan deelnemen en dat de overige kaderleden per mail kenbaar maken of ze interesse hebben.

Mocht je niet kunnen dan vernemen we dat graag persoonlijk. Wij rekenen op een grote deelname!

Maarten van de Goor: Voorzitter Technische Commissie: maarten@jessdesign.com
Theo van Vught: Hoofd Jeugdopleiding: theovvught@home.nl