2010 was voor onze vereniging een redelijk succesvol jaar. Een jaar waar mooie momenten zich ook afwisselden met droeve en teleurstellende. Prinses Irene leeft onder de leden, bij ouders, supportes, de gemeenschap in Nistelrode en in de regio. We blikken terug op het jaar 2010 door tot het einde van dit jaar, dagelijks een aantal grote en kleine gebeurtenissen, per maand geselecteerd, nog eens even voor het voetlicht te halen.
April:

Rob v.d. Heuvel scoort al na 6 seconden voor het 3e elftal. Het is de snelste goal van het seizoen. Of dat dit de snelste uit de Prinses Irene geschiedenis is?

Het bestuur laat weten dat de prijs van een glas wijn, borrel, (warme) chocomel, moezel spa-rood verhoogd wordt naar € 1,40. Op zaterdag en zondag wordt de prijs van deze consumpties € 1,50. De overige dranken veranderen niet in prijs.

Voorzitter Antoon Timmers maakt de opbrengst van de jeugdtoto bekend, € 3150.-. Van dit geld worden weer diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

Er wordt wederom een gezellige avond georganiseerd voor alle vrijwilligers en sponsors. Marion Spierings (foto) wordt op deze avond verkozen tot "Lid van verdienste".

"Bevers Installatietechniek" schenkt een "Warmte Terug Win- installatie", waardoor in vergaderruimten geen achtergrondgeluiden meer te horen zijn van de afzuiginstallatie voor de kleedlokalen.

Maarten van der Heijden speler van het 7e elftal, vertrekt voor een periode van 7 maanden naar het verre Oosten. Hij gaat als kok naar de "World Expo" in Shanghai waar hij de catering verzorgt in het Nederlandse paviljoen.

Op de vrijwilligersavond worden liefst 16 leden gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschappen er zijn drie leden meer dan 60 jaar lid ( Piet v.d. Wijst, Herman Geurden en Antoon v. Dijk). Zes leden 50 jaar (Harrie Jansen, Nico Dollevoet, Gerard Jansen, Gerrit Smits, Jo van Tilburg). Veertig jaar lid zijn ( Nico v.d. Ven, Piet v.d. Heijden, Laurens Langens, Ben Hanegraaf, Toon v. Tilburg, Hennie v.d. Heijden, Theo Langenhuijzen) en 25 jaar lid Jeroen Verkuylen, Pierre v.d. Ven, Harrie v. Uden, Mathieu Arts).

John Gevers wordt herenigd met Henk van Venrooij. Tot het vorige seizoen waren zij samen de leiders van het 1e elftal. Van Venrooij maakte als leider de overstap naar het A1 elftal. Met ingang van het seizoen 2010-2011 stopt John bij het eerste elftal en wordt ook leider bij de A1.

Een grote ergernis op ons sportpark is verleden tijd. Het onkruid, de brandnetels, de uitgeschoten delen van doornhagen en struiken, onder de bomenrijen langs onze (trainings)velden, zijn verwijderd. Het werk is mogelijk door de sponsors Lips Groen en Van de Veeken Tuinrenovatie & Compost uit Rosmalen. Er is er ook een flinke bijdrage van de gemeente. De vereniging doet zelf ook een duit in het zakje.

Onze supportersclub schaft een vijftigtal nieuwe vaantjes. Het is de bedoeling dat deze, bij bijzondere wedstrijden en andere gebeurtenissen, worden overhandigd aan de tegenpartij en of bijzondere gast(en).

De seniorencommissie besluit dat er geen Jong Irene toernooi wordt georganiseerd. Er is te weinig belangstelling. Na ruim tien jaar lijkt het doek gevallen.

Het D4 elftal, met de coaches Jolanda Coldenhof en Marion van Haaren, behaalt met glans het kampioenschap tegen Nulandia D4. Er wordt met 5-0 gewonnen waarna het feest losbarst.

Bij de wedstrijden van het eerste elftal is een bijzondere voorval aan de orde. De gebroeders, Jozef, Lody, Thomas, Jan en Edo Farneubun (vlnr op de foto) zijn nagenoeg elke week als supporter aanwezig bij de wedstrijden. Daarmee zijn zij een uniek (familie)stel.

Het A1 junioren korfbal worden met glans kampioen in de 1e klasse van de veldcompetitie. Er worden in 12 wedstrijden meer dan 200 doelpunten gescoord.

De grijze scheidingswanden in de kantine worden door Pierre van de Ven (Venwico) en Ewoud Langenhuizen (Schilderwerken) voorzien van een stijlvol behang.

Bij de ingang aan het korfbalveld wordt met grote letters aangegeven, dat daar toch echt de hoofdingang is. Joseph Farenubun (Waur plotdesign, Nijmegen), zorgt voor de belettering.

Voor het 2e elftal valt het doek. Het elftal degradeert uit de reserve 1e klasse. Het team was het hele seizoen danig verzwakt omdat het, door blessures bij het 1e elftal, steeds veel spelers moest afstaan.